среда, 24. септембар 2008.

Телевизијске глупости

ДаклеМ, морам да приметим да у телевизијским емисијама лупетају толико глупости да то просто није нормално! Разумем да се гости неких емисија сити излупетају, па нам то увек буде занимљиво, када гледамо на Тубету или сличним сајтовима... Али у Дневнику на првом програму... Умало да се прекрстим данас! :-)

Прича је ишла овако... Устанем ја јутрос (о томе колико је то било јутро стварно не желим да полемишем, јер сам схватила да у последње време имам изузетан смис'о за релативистичку физику) и умијем се, оперем зубе и све што треба (добро, нисам се обукла) и седнем да доручкујем. И баш некако у то време почиње први дневник на првом програму. Ја онако и слушам и гледуцкам и једем и плус читам нешто, кад почеше да причају о физици. Нарафски, подигнем ја одмах поглед да видим и чујем шта ће да кажу, кад ова поче да лупета (сада не могу да цитирам, али отприлике преносим) нешто типа: постоји нека хидроелектрана у неком селу, која је саграђена пре тачно 100 година, даклеМ 1908. године у неком селцету. И саграђена је на иницијативу неког физичара, који је желео да идеје Николе Тесле пренесе из Америке у Србију... Еј, мозгу, 1908. године! Теслине идеје?!?! 

И умало да се загрцнем од смеха... :-) Ипак је боље кад причају о Хигсовом бозону, а не знају основну поделу елементарних честица. :-) То бар стварно јесте нека виша физика. Ово је питање опште културе...

Нема коментара: